Kinderen

Soms speelt er iets in het leven van je kind waar je als ouder geen grip op krijgt. Je komt er maar niet achter wat er aan de hand is, maar je ziet dat je kind niet lekker in zijn vel zit. Er zit iets in de weg, een probleem, een obstakel of een dilemma.

Jong geleerd, oud gedaan

In dit traject krijgt je kind, de mogelijkheid, de rust en het vertrouwen om zichzelf volledig te laten zien door middel van tekentherapie. Wat je leert als je jong bent kun je een leven lang gebruiken. Met deze vorm van hulp laat het kind via de tekening aan de therapeut zien wat er van binnen leeft. 

Hierdoor ontstaat een ingang om samen aan de onderliggende verstoring te werken. Je kind ervaart een rustig en krachtig gevoel van binnenuit, waardoor er een nieuwe ruimte ontstaat. Als jij samen met je kind het proces meebeleefd werkt het dubbel zo sterk. Zo komen jullie beiden in een diepere verbinding met elkaar. Weten en communiceren zonder woorden.  

Je kind zit weer lekker in zijn vel, je kind maakt gemakkelijker vriendjes en vriendinnetjes, zijn en jouw zorgen zijn verdwenen, jullie kunnen weer genieten, hierdoor gaan de schoolprestaties van je kind omhoog. 

Voor jouw kind…

Als jouw kind een steuntje in de rug kan gebruiken of een zetje nodig heeft om de volgende stap te zetten maak dan een afspraak voor een inspiratiegesprek om te kijken of mijn manier van werken bij jullie past. Je kunt telefonisch contact opnemen of een afspraak inplannen voor een inspiratiegesprek via onderstaande link:

Je kind heeft nu weinig zelfvertrouwen, is verlegen, angstig, verdrietig, boos, overgevoelig, gestrest of kwetsbaar. Gun je kind nu hulp, zodat hij direct een vrolijk en dapper kind kan zijn. 

Deze methode is ook geschikt als er sprake is van, onduidelijke lichamelijke klachten zoals eczeem, misselijkheid, buikpijn of hoofdpijn, sociaal emotionele problemen of ontwikkelingsproblematiek.

Wat laat je kind zien

Problemen zijn altijd zichtbaar in gedrag en komen vaak tot uiting op verschillende gebieden. Het ene kind is het andere niet. Wat ze wel gemeen hebben is dat er een oorzaak aan ten grondslag ligt die opgeruimd kan worden, waardoor het kind weer volledig zichzelf kan zijn. Als het kind weer lekker in zijn vel zit gaan de schoolprestaties vaak met sprongen vooruit. Heeft je kind last van:Te veel prikkels,  onrust, angsten, verdriet, onzekerheid, boosheid, driftbuien, concentratieproblemen, ruzies, hooggevoeligheid, terugtrekken, nachtmerries, slecht inslapen, slapeloze nachten, buitengesloten worden, gepest worden, moeilijk vriendjes maken en houden, constant aandacht vragen, nerveuze tics als nagelbijten, wiebelen, haren plukken, duimzuigen, tandenknarsen, alles in je mond stoppen, niet eten of altijd eten, enzo.

Uitdaging, net even anders

Als je kind een extra uitdaging heeft, is het fijn om kennis en begrip te krijgen over de situatie. In de praktijk krijg je handvatten, ter ondersteuning en begeleiding bij het omgaan met: Hooggevoeligheid, ADHD, ADD, Autisme, Dyslexie, Dyscalculie of andere uitdagingen. Je kunt iedere uitdaging van vele kanten bekijken.

Ontdek en ontwikkel een heldere kijk op je situatie en krijg begrip van, wie je kind is en wat hij jou laat zien.

Ontdekkingsreis

Je kind gaat op ontdekkingsreis en ontdekt de verborgen schatten in zichzelf. Dit zijn echte Parels. Een verborgen schat kan zijn: Vertrouwen, Kracht, Rust, Wijsheid, Moed, Begrip, Liefde, Blijdschap, Puurheid en Creativiteit. Met deze schatten kan je kind zich gemakkelijker verder ontwikkelen. Hierdoor wordt je kind zelfverzekerder, sterker, blij, vrolijk en kan hij weer echt kind zijn.

De route

De methoden die ik gebruik: Tekenen, Ontspanningsoefeningen, Dierenspel. Ademtherapie, Droomreizen, Natuurlijke Bewegen, Duizendpoot massage, Zingen, Verven en Kleuren, Humor en Plezier. 

Gun je kind een positieve doorstart, een nieuwe route en begin vandaag. Geef je kind en jezelf groen licht en klik om een afspraak te maken voor een inspiratiegesprek naar een nieuw leven.